Nikdy se nevzdávej a štěstí si tě najde!

9. 01. 2017 15:14:03
... řekl v Nekonečném příběhu pes, či jak on sám sebe nazýval, rychlodrak Falco, malému bojovníkovi Atrejovi. Je to ale pravda? Máte rády pohádky nebo jste je už odsunuly do říše dětí?

Jsou pro vás důležité příběhy, ponaučení a vzrušení z představy, jaký bude další krok hrdiny či hrdinky? Napadlo vás někdy, že pohádky jsou tu proto, aby uspávaly děti, ale probouzely dospělé?

Co když opravdu můžeme a máme žít jako v pohádce?

Možná teď namítnete, že je to blbost a možná si vzpomenete na posměšný pohled někoho „příliš dospělého“, kdo vám možná někdy řekl něco ve smyslu: „Jsi naivka, princové neexistují, slétni z oblaků na zem a buď realistka.“ Ale co když je to jinak? Co když princové existují úplně stejně, jako existují princezny? Ano, někteří pohádkoví hrdinové se nemusí potkat a pak taková princezna potká hrdinu z jiné pohádky a on se jí vysměje, protože v jeho „realitě“ se odehrává prostě jen jiný příběh. A ta kráska v růžových šatičkách se do jeho světa nehodí. A zase naopak, princ, který chce bojovat s drakem o svou krásku si nevšimne, že ona kráska o to vůbec nestojí a chce třeba mlynáře a mít s ním kupu dětí.

Ano, každý příběh a každá pohádka jsou jiné a mají odlišné hrdiny, ale co mají všechny společné?

V každém dobrém pohádkovém příběhu musí hrdina či hrdinka překonat nějaké nebezpečí, projít smutkem či hněvem, bát se, jít až na dřeň svých schopností a téměř vždycky zvítězí až tehdy, když pochopí svou lekci. Často u toho o všechno přijde, je zostuzen/a, opuštěn/a, na všechno sám/sama a musí najít svou vnitřní sílu. Ano, o tom to je! Oni se NEVZDAJÍ a to přesto, že dokáží všechno ODEVZDAT! Ještě pořád si myslíte, že jsou pohádky jen naivním a sentimentálním příběhem pro děti? Já ne. Je v nich mnoho skrytých mouder, jen se musíme naučit vnímat a dívat jinýma očima. Pak jsme znovu schopni vnímat to kouzlo a ponaučení.

65385_89852_x_2013081209563320354

V lidském příběhu je to často obdobné. Musíme přijít o něco, na čem nám záleží, odevzdat něco, co je nám často nejcennější a PŘESTO všechno se nevzdat! Zůstat jednoduše sami a to jen se sebou a svou nekonečnou vírou. Teprve potom vyhráváme nad NICOTOU, která by nás jinak zachvátila a tím by nás zabila.

Asi se shodneme na tom, že takových lidí, kteří se vzdali a zachvátila je nicota je mezi námi mnoho. Nezáří vzrušením, nemají žádnou vášeň ani radost. Už se neumějí smát, plakat, zlobit se, ani nahlas křičet a bojovat, když jim někdo bere něco, co mají rádi. Poznáme je velmi snadno, nemají v očích jiskru života. Jejich pohled je vyhaslý, jako černý kamínek, který ještě před hodinou vesele žhnul a měnil barvy.

Ano, oči jsou okna do duše a my v nich poznáme život.

Vstaňte a běžte se podívat do zrcadla, vidíte ho tam? Pokud se v životě nesmějete, říkáte věty typu: „Však ono je to všude stejné, proč se snažit a něco měnit? Mám své jisté, nebudu riskovat. Nemůžu odejít, co by na to řekli lidi (děti, rodiče, kolegové, přátelé...)?“ a podobně, PROBUĎTE SE! Zachvátila vás už skoro nicota a vy si to neuvědomujete! NIKDY, NIKDY, NIKDY, nepřestávejte snít, věřit si, tvořit, tančit, smát se a klidně i bojovat za to, co chcete a na co máte právo! Když nevíte kudy kam, odevzdejte vše, co máte, dokonce odevzdejte i to, co nemáte, ale NIKDY SE NEVZDÁVEJTE! Ano, život může být pohádka a je na nás, jak bude vypadat... jaká je ta vaše?

19

S láskou Hanka

Autor: Hana Moneam | pondělí 9.1.2017 15:14 | karma článku: 13.84 | přečteno: 416x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ona

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

Záleží na tom, jestli jste fanoušcci amerického sladkého a studeného čaje nebo českého piva. Po čem raději sáhnete vy?

28.3.2024 v 16:20 | Karma článku: 18.30 | Přečteno: 290 | Diskuse

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 27.70 | Přečteno: 414 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 8.75 | Přečteno: 183 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.21 | Přečteno: 9236 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 428 | Diskuse
Počet článků 10 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 758

Hana Moneam je průvodkyně proměnou. Pomáhá ženám harmonizovat "in" a "out", přivádí je zpět k jejich podstatě, sebepoznání a sebelásce. Inspiruje k propojení a sladění vnějšího projevu a vnitřního nastavení pomocí změny životní strategie a fyzického vzhledu. webová stránka: www.jinovysvet.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...