Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

5 důvodů, proč se nám nelesknou vlasy

Máte pocit, že ať děláte co děláte vaše vlasy stále nevypadají tak, jak byste si přály? Zkuste se začíst a objevit chyby, které možná v péči o své vlasy děláte. Jak docílit většího lesku, zdravějších a krásnějších vlasů? 

Existuje několik obecných pravidel, které zaručí, že se vaše vlasy budou lesknout více, než jindy. Není to zas tak těžké a to s výjimkou jednoho případu a to jsou blondýnky. Aby se opravdu leskly blond vlasy je totiž téměř nemožné. Proč? No protože lesk vlasů záleží (nejenom) na odrazu lomu světla a jak víme, od světlého podkladu se světlo tolik neodráží.

Na čem tedy záleží jestli se nám budou lesknout vlasy?

1. BARVA – za prvé je to tedy již zmiňovaný odstín barvy vlasů. Čím tmavší, tím lesklejší. Což ovšem neznamená, že musíme chodit v černé a vypadat jako z Addamsovy rodiny, že :)

2. BARVA – za druhé zase barva? Ano, tentokrát je to ale značka barvy. Některé hodně chemické barvy se pyšní vysokým leskem vlasů, ale když se na ty vlasy podíváte, evokují vám často paruku. Proč tomu tak je? Protože mnoho chemických barev a stylingů obahuje látky jako jsou silikony, které vlas obalí jako do igelitu a to zaručí jeho lesk. Vlas se však po použití množství chemie stává křehčím, protože „nemůže dýchat“ a vše zůstává „uzamčeno“ uvnitř pod nánosem silikonů a podobně škodlivých látek. Vlas pak může doslova prasknout. Co s tím?

Vyberte si barvu, která dodává do vlasů lesk pomocí olejů! Ale i tady pozor, minerální oleje jsou obvykle výtažky z ropy, takže ani tudy cesta nevede. Z mnoha výše uvedených důvodů jsem se rozhodla pro značku NATULIQUE, která je jednou z nejčistších značek (co se týká chemie) na našem trhu. Speciální složení, které obsahuje extrakt ze slunečnicových semínek, jojobový olej a olej z meruňkových semínek umožnilo vytvořit barvu s minimem chemie ale vynikající funkčností. Moje volba je tedy jasná. Barva, která respektuje přirozenou „několikabarevnost“ vlasů, je šetrná k pokožce (člověku) i přírodě, nesmrdí po čpavku a dodává zároveň nádherný lesk, hebkost a pocit měkkosti.

3. MYTÍ VLASŮ – stejně jako výběr kvalitní výběr barvícího systému, je důležitý i výběr vlasové péče. Já jsem opět pro přírodnější variantu a nejlépe BIO kvalitu. Záleží nám na tom co jíme a pijeme, mohlo by nám záležet i na tom, co se vstřebává do našeho těla prostřednictvím naší pokožky. O alergiích a podobně budeme mluvit jindy, ale i správný výběr šamponu a následné použití masky nebo kondicionéru ovlivňuje to, zda se nám budou lesknout vlasy či ne. Pokud nepoužíváte masku nebo kondicionér, vaše vlasy zůstávají pootevřené a mohou se tak mnohem více ničit díky mnoha vlivům, ať už mechanickým poškozením, tak větší nasákavostí  škodlivých látek z ovzduší. Vlasy proto při mytí nedrhněte, neumývejte se v předklonu a vodu z nich odsávejte šetrným způsobem.

4. TEPELNÁ ÚPRAVA VLASŮ – to, jestli se vám vlasy budou lesknout či ne, závisí hodně na tom, jestli uhladíte povrch vlasu. Velmi efektivní způsob uhlazení a uzavření vlasu je správné foukání. Proč je to důležité a co znamená „správné foukání vlasů“? Zásadní věc je foukání po směru vlasu, protože vlas pod mikroskopem vypadá trošku jako šiška a když foukáme do vlasu nevhodným způsobem, samozřejmě se ty malé částečky neuzavřou a povrch vlasu pak nemůže odrážet světlo, jak jsme si již řekli. Také si dejte pozor na typ fénu či žehličky a vězte, že si je vybíráte na delší dobu a v tomto případě se opravdu nevyplatí šetřit. Poslední důležitou věcí je způsob použití teplého a studeného vzduchu na fénu, který dokáže doslova zázraky co se týče zachování kvality, pevnosti, zdraví lesku vlasů. Všechny typy a rady jsme pro vás shrnuly do našeho malého video seriálu, který můžete získat i zakoupením několika kousků v naší vánoční nabídce.

5. KONEČNÁ ÚPRAVA VLASŮ  tzv. styling. Ano, můžete použít přípravky s již zmiňovaným silikonem a docílit tak okamžitý efekt, ale to nechceme! Chceme mít kromě lesklých vlasů, hlavně vlasy zdravé, protože lesk je vedlejším produktem zdravých vlasů. Naopak to vždy neplatí. Takže raději než silikon použijme například marocký arganový olej, případně lesk na konečnou úpravu vlasů. Jsem zastáncem malého množství stylingu, pro mě tady platí že méně je více, ale chápu, že u některých druhů účesů je prostě styling nevyhnutelný. Nicméně i to je další věc, kterou si můžeme vybrat – volba účesu a taky kadeřníka, který nám naši představu zhmotní ve skutečnost. Věnujme tedy samy sobě péči po které toužíme a kterou si zaslouží královny, kterými jsme ;)

www.jinovysvet.cz
www.jinovysvet.cz

 

Autor: Hana Moneam | úterý 20.12.2016 12:47 | karma článku: 7,23 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Hana Moneam

Byla jsem závislá a mojí drogou byla touha pochopit!

Kdysi dávno jsem začala vztah, protože jsem neuměla nahlas říct NE. Blbost? Dost pravděpodobně, přesto to tak je. Bylo mi 17 a vybral si mě jeden kluk a poté, co mě doprovodil domů z diskotéky, napsal mi dopis...

15.2.2017 v 10:47 | Karma: 11,84 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Opravdu se muži bojí silných žen? A koho se bojí silné ženy?

Prý se muži bojí silných žen. Možná ano, moje otázka ovšem zní: "Jací muži se bojí silných žen a co vlastně znamená být silnou ženou? A čeho nebo koho se bojí silné ženy?"

30.1.2017 v 11:31 | Karma: 13,78 | Přečteno: 898x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Laskavá fúrie

Umím být arogantní, nepříjemná, umím pohled, který vidí až do morku kostí, být nesmlouvavá, tvrdá, protivná, mrchoidní, zlá, žárlivá, využívající, zákeřná, nespokojená, nechutně přímá i opovrhující. Ano, i tohle jsem já.

23.1.2017 v 11:36 | Karma: 10,37 | Přečteno: 494x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Nikdy se nevzdávej a štěstí si tě najde!

... řekl v Nekonečném příběhu pes, či jak on sám sebe nazýval, rychlodrak Falco, malému bojovníkovi Atrejovi. Je to ale pravda? Máte rády pohádky nebo jste je už odsunuly do říše dětí?

9.1.2017 v 15:14 | Karma: 13,84 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Mami, tati, co když je to všechno jinak?

Je to pár let, co jsem si uvědomila, jak moc jsem křivdila svým rodičům. Měla jsem jim za zlé, že v některých věcech podle mého názoru selhali a že mohli udělat některé věci jinak. Možná mohli, ale kdo jsem, abych je soudila?

29.12.2016 v 9:14 | Karma: 13,92 | Přečteno: 670x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 759x
Hana Moneam je průvodkyně proměnou. Pomáhá ženám harmonizovat "in" a "out", přivádí je zpět k jejich podstatě, sebepoznání a sebelásce. Inspiruje k propojení a sladění vnějšího projevu a vnitřního nastavení pomocí změny životní strategie a fyzického vzhledu. webová stránka: www.jinovysvet.cz

Seznam rubrik