Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak nezabít partnera aneb 10 kroků od zlosti k lásce

Máš za sebou ošklivou hádku, dozvěděla ses, že ti byl partner nevěrný nebo se na něj z jakéhokoliv důvodu zlobíš? Co s tím? Jak se vyrovnat se všemi těmi nahromaděnými pocity zlosti, zrady, nepochopení, zklamání a nezbláznit se?

Máš pocit, že hádky jsou u vás častějším jevem než milování? Jsi podrážděná, nespokojená, zpruzená a nepochopená? Možná jsi jen zapomněla proč a koho miluješ... Zastav se na chvíli se a nech se inspirovat těmito 10 kroky od zlosti k lásce:

KROK 1: Miláčku, musíme si promluvit!

Pozvi svého partnera na kus řeči, tenkrát do ale budete povídat bez jeho přítomnosti. Co tím myslím? Zalez si do postele, napusť si vanu, běž si sednout na zahradu, k řece nebo pod strom, zkrátka najdi si tiché místo, kde budeš sama. A co pak? Zavři oči a vydej se do své fantazie na nějaké místo, kde vám oběma bylo dobře a byli jste spolu šťastní. Několikrát se zhluboka nadechni a pozvi partnera k rozhovoru.

KROK 2: Uznávám tvoje pocity.

Podívej se svému partnerovi do očí a uznej všechny jeho pocity. Strach, zlost, nervozitu, pocit nesvobody, všechno, co se ti předtím snažil (často i mimoslovně) říct. Opět se zhluboka nadechni a dovol mu prožívat naplno to, co cítí bez toho, aby sis to brala osobně.

KROK 3: Uznávám svoje pocity.

Nyní ve své představě uvolní svoje emoce a dovol pocitům, aby se naplno projevily. Zhluboka se nadechni a dovol si prožít všechno, co tě trápí a co jsi ukrývala (ano,často i sama před sebou). Jestli potřebuješ, napiš všechno, co se tě dotklo a zabolelo na papír.

KROK 4: Kde je jádro pudla?

Co se děje za oponou? Co se opravdu ukrývá za vaším problémem? Ty to víš i když se možná tváříš, že ne. Najdi odvahu a podívej se pravdě do očí. Pojmenuj to,vyslov to, napiš to, přijmi to. Pokud se ti chce plakat, zhroutit se, křičet nebo zuřivě do něčeho mlátit, dovol si to. Uvolni všechno napětí.

KROK 5: Chci žít v míru!

Prociť si, jestli je pro tebe lepší žít se současným partnerem a nebo zda chceš, aby z tvého života odešel. Zkoušej si představit, že jste se rozešli a zkoumej jak se cítíš v těle. Potom si představ, že je všechno v pořádku a vy jste spolu. Která představa je ti příjemnější? Rozhodni se pro tuto chvíli, že chceš žít v míru, ať už to bude s ním a nebo bez něho.

 

KROK 6: Dovoluji nám oběma svobodu volby.

Ano, na vztah jste DVA! A oba dva se podílíte na tom, jak funguje. Buď teď k sobě zcela upřímná, kdo z vás dvou “táhne” váš vztah? Jsi tou, která pořád jen dává, věnuje všechno partnerovi a pro sebe nic nechce? Nebo jsi tou, která jen bere a to bez ohledu na to, že už není z čeho? Uvědom si co chceš a dej si za úkol zjistit, co chce tvůj partner. Oba můžete všechno a zároveň nemusíte vůbec nic! Nic si nedlužíte, nejste si ničím povinováni. Možná se teď cítíš naštvaná a pohoršená, ale je to tak. Vztah je otázka svobodné volby.

KROK 7: Miluji tě stejně, jako miluji sebe.

Pokud neumíš milovat a přijímat sama sebe takovou, jaká jsi, neumíš milovat a přijímat ani svého partnera. Vztah k sobě samé je jako zrcadlo, ve kterém můžeš vidět lásku ke druhým. Pokud se ti neustále opakují nějaké vzorce nelásky, zapracuj na (sebe)lásce a taky na (sebe)úctě. Jak? Krok za krokem, prostě a jednoduše miluj! Bez podmínek…

KROK 8: Odpouštím ti, sobě i nám,

Tenhle krok pro tebe může být nejnáročnější, ale je nesmírně důležitý. Odpusť, opravdu to udělej. Odpusť jemu, sobě i vám. Všechny ty blbosti, stupidní řeči, to, co jste neměli udělat, ale udělali. Nejde ti to? Představ si, že křečovitě držíš něco starého a shnilého v dlani a někdo ti nabízí sladké mango. Ty ho ale nemůžeš přijmout, protože máš plné ruce toho hnusu. Musíš nejdříve pustit to, co v nich držíš. A přesně tak je to s odpuštěním, děláš to pro sebe, ne pro nikoho jiného.

KROK 9: Děkuji ti, lásko moje.

“A ještě mám tomu zmetkovi děkovat?” Jo! Přesně tak, poděkuj mu, ať už “ti” provedl cokoli. Někdy jsou ty největší podpásovky, které nás srazí na kolena, tím největším dárkem! Donutí nás se zastavit, procítit bolest a uvědomit si, že jdeme špatným směrem a jdeme tak dlouho, že nám to přestalo vadit nebo být divné. Říká se tomu syndrom vařené žáby (když ji hodíš do vřelé vody vyskočí. Když ji ale pomalu ohříváš vodu, nevšimne si, že umírá). Tak tedy vyskoč z vroucí vody a poděkuj, možná ti “ten hajzl” zachránil život.

KROK 10: Jsem ready, chci (tě) obejmout.

Celá ta hádka, všechen ten boj, proč vlastně? Jakou to má cenu? Co chceš? Nejsou vaše hádky náhodou volání o pomoc? Tvá zásoba lásky je možná vyčerpána a ty toužíš po pevném obejmutí a pocitu bezpečí. Je to tak? Dopřej si oddych, něco pěkného pro sebe udělej. Přiznej si také, že nechceš být “ta silná holka, která všechno zvládne”, že toužíš po pevnosti, bezpečí, síle a laskavosti. Dovol v první fázi sama sobě být ženou se vším, co k tomu patří a v druhé fázi tvému muži, aby byl mužem. Pevným, silným, ale i slabým a chybujícím. A to tak, že přijmeš jeho světlo i stín. 

Vykašli se na ego, křivdy z minulosti, nespravedlnost, pomstu a podobný jedovatý myšlenky, pošli sobě i jemu lásku, zhluboka se nadechni a vydechni, ano, několikrát a vydej se na cestu za dobrodružstvím. Postav se před svého partnera s pocitem královny, která umí milovat (sebe i jeho) a pohleď na něj jako na krále. Krásnou bytost, která také miluje. Beze slova ho obejmi a pozoruj, co se stane. Možná zjistíš, že je ti dobře a nebo naopak, že je to konec… každopádně tenhle okamžik je novým začátkem, minimálně pro tebe.

Autor: Hana Moneam | středa 30.11.2016 8:38 | karma článku: 12,50 | přečteno: 740x
  • Další články autora

Hana Moneam

Byla jsem závislá a mojí drogou byla touha pochopit!

Kdysi dávno jsem začala vztah, protože jsem neuměla nahlas říct NE. Blbost? Dost pravděpodobně, přesto to tak je. Bylo mi 17 a vybral si mě jeden kluk a poté, co mě doprovodil domů z diskotéky, napsal mi dopis...

15.2.2017 v 10:47 | Karma: 11,84 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Opravdu se muži bojí silných žen? A koho se bojí silné ženy?

Prý se muži bojí silných žen. Možná ano, moje otázka ovšem zní: "Jací muži se bojí silných žen a co vlastně znamená být silnou ženou? A čeho nebo koho se bojí silné ženy?"

30.1.2017 v 11:31 | Karma: 13,78 | Přečteno: 898x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Laskavá fúrie

Umím být arogantní, nepříjemná, umím pohled, který vidí až do morku kostí, být nesmlouvavá, tvrdá, protivná, mrchoidní, zlá, žárlivá, využívající, zákeřná, nespokojená, nechutně přímá i opovrhující. Ano, i tohle jsem já.

23.1.2017 v 11:36 | Karma: 10,37 | Přečteno: 494x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Nikdy se nevzdávej a štěstí si tě najde!

... řekl v Nekonečném příběhu pes, či jak on sám sebe nazýval, rychlodrak Falco, malému bojovníkovi Atrejovi. Je to ale pravda? Máte rády pohádky nebo jste je už odsunuly do říše dětí?

9.1.2017 v 15:14 | Karma: 13,84 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ona

Hana Moneam

Mami, tati, co když je to všechno jinak?

Je to pár let, co jsem si uvědomila, jak moc jsem křivdila svým rodičům. Měla jsem jim za zlé, že v některých věcech podle mého názoru selhali a že mohli udělat některé věci jinak. Možná mohli, ale kdo jsem, abych je soudila?

29.12.2016 v 9:14 | Karma: 13,92 | Přečteno: 670x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 759x
Hana Moneam je průvodkyně proměnou. Pomáhá ženám harmonizovat "in" a "out", přivádí je zpět k jejich podstatě, sebepoznání a sebelásce. Inspiruje k propojení a sladění vnějšího projevu a vnitřního nastavení pomocí změny životní strategie a fyzického vzhledu. webová stránka: www.jinovysvet.cz

Seznam rubrik